Search

Upotreba Tečnih Dezinficijenasa u Ugostiteljstvu i Hotelijerstvu

upotreba tečnih dezinficijenasa

Složićete se da su ovo vremena obeležena pandemijom i postpandemijskim periodom. Briga o higijeni i bezbednosti gostiju i osoblja u ugostiteljskim objektima i hotelima postala je imperativ. Upotreba tečnih dezinficijenasa ne samo da obezbeđuje visok nivo higijene. Ona šalje snažnu poruku gostima da je njihova bezbednost na prvom mestu. U ovom blogu, razmotrićemo kako i zašto se najbolje implementira upotreba tečnih dezinficijenasa u sektoru ugostiteljstva i hotelijerstva.

Zašto je Dezinfekcija Ključna?

#1 Zaštita gostiju i osoblja

U svetu koji se i dalje bori sa posledicama pandemije, zaštita gostiju i osoblja postaje centralni deo operacija u ugostiteljstvu i hotelijerstvu. Redovna i temeljna dezinfekcija prostora nije samo mera predostrožnosti; ona je fundamentalni aspekt brige o zdravlju i sigurnosti svih prisutnih. 

Dezinfekcija ne obuhvata samo površine sa kojima gosti dolaze u kontakt, već i one koje su u domenu osoblja – od kuhinje, preko magacina, do prostorija za osoblje. Ovde se ne radi samo o eliminaciji potencijalnih patogena, već i o kreiranju sigurnog okruženja u kojem gosti mogu da se opuste, a osoblje da efikasno obavlja svoje zadatke bez straha od kontaminacije.

#2 Poverenje gostiju

Transparentnost i komunikacija sa gostima u vezi sa merama koje preduzimate za očuvanje higijene mogu značajno povećati njihovo poverenje u vaš objekat. Gosti žele da znaju da je njihova bezbednost prioritet i da se preduzimaju sve neophodne mere kako bi se osigurao njihov bezbedan boravak. 

Ovo uključuje jasno komuniciranje o tipu i frekvenciji dezinfekcije, kao i o proizvodima koji se koriste. Dodatno, svedočenja i recenzije zadovoljnih gostiju koji su primetili vaš trud mogu biti izuzetno vredan marketinški alat, dokaz da vaš objekat ne samo da obećava, već i pruža sigurno iskustvo.

#3 Regulative

Poštovanje lokalnih i globalnih zdravstvenih i bezbednosnih regulativa i smernica nije samo zakonska obaveza, već i pokazatelj odgovornosti i profesionalizma. Ugostiteljski i hotelski objekti moraju biti u skladu sa svim relevantnim propisima, što uključuje i one koji se tiču dezinfekcije i higijene. 

Ovo ne samo da štiti objekat od potencijalnih kazni i sankcija, već i demonstrira posvećenost najvišim standardima u industriji. Osim toga, upoznavanje sa i primena internacionalnih smernica i standarda može dodatno unaprediti vaše operacije i poslužiti kao dodatni sloj zaštite za goste koji dolaze iz inostranstva, pokazujući da vaš objekat razume i poštuje globalne norme i očekivanja.

Kako Implementirati Tečne Dezinficijense?

#1 Odabir Dezinficijenasa

Prilikom odabira dezinficijenasa, ključno je razmotriti nekoliko faktora kako biste osigurali optimalnu zaštitu i bezbednost. Prvenstveno, dezinficijensi koje koristite trebali bi biti dokazano efikasni u eliminaciji širokog spektra mikroorganizama, ali istovremeno i bezbedni za ljude i okolinu. 

Ovo znači da bi trebalo da budu dermatološki testirani i da ne izazivaju iritacije ili alergijske reakcije. Takođe, obratite pažnju na sertifikate i odobrenja relevantnih zdravstvenih organizacija, kako biste bili sigurni da proizvodi koje koristite zadovoljavaju standarde efikasnosti i bezbednosti. Pored toga, razmotrite i aspekte poput mirisa, brzine sušenja i ostalih karakteristika koje mogu uticati na korisničko iskustvo.

Kada govorimo o odabiru dezinficijenasa, mogli bismo spomenuti TacPoint proizvode kao što su Asepsol 1% i Asepsol 5% kao opcije koje su sertifikovane i odobrene od strane relevantnih zdravstvenih organizacija. 

Takođe, Deziclean, Dezigel i Dezisol mogu biti efikasni dezinficijensi koji su bezbedni za upotrebu u različitim delovima ugostiteljskog objekta.

#2 Strateško Pozicioniranje

Strateško pozicioniranje dezinficijenasa igra ključnu ulogu u održavanju higijene objekta. Stanice sa dezinficijensima trebalo bi da budu lako dostupne i postavljene na ključnim tačkama kroz koje gosti i osoblje redovno prolaze, kao što su ulaz, restoran, sobe za sastanke, teretana, i sl. 

Osim toga, obezbedite dezinficijens u svakoj gostinskoj sobi, kako biste omogućili gostima da održavaju ličnu higijenu tokom boravka. Ova mesta trebalo bi da budu jasno označena i vidljiva, kako bi se podstakla njihova redovna upotreba i kako bi gosti znali da je vaš objekat posvećen održavanju visokog nivoa higijene.

Proizvodi poput Dezigela mogu biti strateški pozicionirani na ključnim tačkama u objektu, jer jeovaj proizvod dostupan u praktičnim pakovanjima pogodnim za postavljanje na različitim lokacijama.

#3 Edukacija Osoblja

Edukacija osoblja je neophodna kako bi se osigurala dosledna i efikasna upotreba dezinficijenasa. Obezbedite treninge za osoblje o pravilnoj upotrebi i učestalosti dezinfekcije. Tako će svaki član tima biti opremljen znanjem i veštinama potrebnim za održavanje bezbednog okruženja. 

Uvedite protokole za redovno čišćenje i dezinfekciju svih prostora. Stavite akcenat na površine koje se najčešće dodiruju, kako biste minimizirali rizik od prenosa patogena. Osoblje treba da bude dobro upućeno u sve protokole i da bude sposobno da odgovori na eventualna pitanja gostiju u vezi sa merama koje se preduzimaju.

#4 Komunikacija sa Gostima

Transparentna i proaktivna komunikacija sa gostima u vezi sa merama dezinfekcije koje preduzimate je od suštinskog značaja. Informišite goste o merama koje preduzimate putem sajta, e-mailova i informacionih tabli u objektu, kako biste ih uverili da je njihova bezbednost vaš prioritet. 

Obezbedite jasna i lako razumljiva uputstva o tome kako pravilno koristiti dezinficijense. Takođ, budite dostupni za sva dodatna pitanja i nedoumice. Ova otvorena komunikacija ne samo da će pomoći u očuvanju zdravlja i bezbednosti. Ona će i dodatno učvrstiti poverenje gostiju u vaš objekat, pokazujući da ste posvećeni pružanju sigurnog i prijatnog boravka.

Zaključak

Upotreba tečnih dezinficijenasa u ugostiteljstvu i hotelijerstvu postala je ne samo norma. Postala ključna komponenta u održavanju reputacije i poverenja gostiju u vaš objekat. TacPoint, sa svojim asortimanom proizvoda, pruža rešenja koja ne samo da obezbeđuju visok nivo higijene, već i štite kako goste, tako i osoblje od potencijalnih zdravstvenih rizika. 

Implementacijom strateških mera i edukacijom osoblja, vaš objekat ne samo da će ispunjavati, već i prevazilaziti očekivanja u pogledu higijene. 

Biti korak ispred u pružanju bezbednosti i zaštite postaje ne samo strategija. To je odraz posvećenosti i brige prema svakom pojedincu koji prelazi prag vašeg objekta.

 

Search